Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Спря строителството на ферибота Никопол - Турну Мъгуреле

Дата: 23.09.2005

Фирмата, която строи фериботния комплекс Никопол-Турну Мъгуреле е преустановила работа заради наложена санкция от Регионалната инспекция по околната среда в Плевен. Това съобщи директорът на екоинспекцията инж. Валентин Кашев.

Той поясни, че габровската строителна фирма е била санкционирана, тъй като ползвала камъни за обекта от близка до Никопол кариера, за която нямала концесия. Освен това са се намесили и природозащитници, които обявили, че в района, откъдето се добивал камъкът, има редки видове растения и животни. Инж. Кашев заяви, че ръководителят на фирмата е извикан в Плевен за обяснение. Междувременно работата по извличане на инертни материали е спряна, а строителните работи са преустановени.

От екоинспекцията са направили внезапна проверка, при която са се уверили, че забраната се изпълнява. Фирмата изпълнител на ферибота е подала писмено искане до Министерството на околната среда и водите за разрешително за концесия за друга каменоломна.

В момента насипването с камъни на терена, където ще е площадката за тирове на ферибота, е спряло и поради друга причина - покачването на нивото на река Дунав.

БГНЕС

Видяна общо: 175 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.