Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Нова сграда строи Министерството на културата в Плевен

Дата: 23.09.2005

За 40-та си годишнина Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в Плевен ще има нова сграда, съобщи директорката му Жечка Димитрова. Вече са готови проектите за изграждане на нов корпус към сградата в Плевен.

Проектите са изработени със средства от Министерството на културата, откъдето финансират и изграждането на новия корпус. По проект той ще струва между 700 и 800 хил. лв. Корпусът ще бъде на два етажа с по четири класни стаи на етаж. Под тях ще има камерна концертна зала и звукозаписно студио. В новия корпус ще учат класовете по народни инструменти и народно пеене. Новите помещения са изключително необходими на училището и заради разкриването на паралелка по изобразително изкуство през следващата учебна година, добави директорката Жечка Димитрова.

БГНЕС

Видяна общо: 164 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.