Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Национален фестивал на етносите ще се проведе във Варна

Дата: 23.09.2005

Национален фестивал на етносите "България за всички" ще се проведе на 24 и 25 септември 2005г. във Варна. Домакин на проявата е Двореца на културата и спорта.

Фестивалът ще се проведе под патронажа на кмета на Варна Кирил Йорданов.

Десет ансамбъла от различните етноси в страната ще вземат участие във фестивала. Общо 69 ансамбли са заявили желание за участие в "България за всички". 14 са били одобрените ансамбли, като четири са отпаднали в последния момент. От участие са се отказали и представители на арменската общност, заради посещението на котоликоса (патриарх) на арменската църква във Варна.

В концертите ще вземат участие фолклорни групи от арменски, влашки, гръцки, еврейски, каракачански, ромски, руски, турски и други етноси. Участниците са от Поморие, Бургас, Плевенско, Кюстендил, Карнобат, Смолянска област и други.

Най-дългото хоро ще се вие на днес на площад "Независимост" във Варна. Инициативата е на певеца Илия Луков и ще се проведе под мотото "Ние сме различни, България е една". Хорото ще се вие от 19 до 22 часа. Целта не е да се поставя рекорд на Гинес, заяви директорът на Дирекцията "Култура" в община Варна Енчо Чакъров.

Днес +

Видяна общо: 151 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.