Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Рекорд в продажбите на самолетни билети

Дата: 23.09.2005

Самолетни билети за над 77 млн. евро са продадени на българския авиопазар от 1 януари до 31 август тази година. Това съобщи Йордан Карамалаков, управител на офиса на Международната асоциация на авиопревозвачите (IATA) в България.

Приходите от продадените билети през същия период на 2004 г. е 62 млн. евро. Това прави 26% увеличение. Подобен ръст е уникален за Европа и дори за света и се дължи на развитието на нашия пазар и на българската икономика като цяло, коментира Карамалаков. За същия период броят на продадените билети се е увеличил от 162 хил. на 203 хиляди. Най-голям ръст на приходите отчита "България ер", която вече държи 34% от авиопазара. На второ и трето място по обем продажби у нас са "Луфтханза" и "Остриън еърлайнс". "България ер" регистрира огромен успех при внедряването на електронните билети, коментира Карамалаков. Само година след въвеждането им авиокомпанията вече отчита 28% електронни билети от общия обем на продадените. Процесът на издаване на електронни билети у нас върви с по-бързи темпове от прогнозираните от IATA, съобщи още Карамалаков. Само две години след внедряването им България вече дели първото място по издадени електронни билети в Централна и Източна Европа заедно с Полша. Над 20% от издадените самолетни билети у нас са вече електронни. След нас са страни, членки на ЕС, като Чехия и Унгария. Разбира се, регионът е още далеч от водещите страни в Европа като Великобритания и Холандия, в които над 70% от издадените билети са електронни.

в-к Стандарт

Видяна общо: 192 рейтинг: 0.05

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.