Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Турция ни праща спец по протокола за посланник

Дата: 27.09.2005

Опитен турски дипломат идва за посланик в София. Роденият през 1955 г. Мехмет Гюджюк е работил в турските мисии в Рияд, Берлин, Бон, Москва и Вашингтон.

Завършва висше през 1978 г. в престижния "Боазичи университи" в Истанбул, факултет "Управление и администрация". След дипломирането веднага постъпва във Външно и става трети секретар в отдела за двустранните икономически отношения на Турция. През 1981-1983 г. е втори секретар в посолството в Рияд. Следва мандат като консул в Берлин. В периода от 1987-1989 г. е зам. главен секретар на протокола на турския президент.

След обединението на Германия отново е пратен там, но като пълномощен министър на посланика в Бон. Връща се в Турция, за да стане шеф на главната дирекция за ЕС в Анкара от 1993-а до 1995-а. Следват още два стратегически мандата. Първо като пълномощен министър в турското посолство в Москва и след това във Вашингтон. От 2001-ва до назначаването му за посланик в София Мехмет Гюджюк е зам. генерален директор на общите и двустранни икономически отношения в турското МВнР. Той е женен, с две деца.

В Анкара отбелязват, че в София пристига млад, но опитен дипломат за посланик. Те очакват Мехмет Гюджюк да даде нов тласък и на бизнес диалога между Турция и България.

БНТ

Видяна общо: 156 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.