Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Хотелите в Слънчев бряг пълни за следващото лято

Дата: 27.09.2005

Въпреки ускореното строителство и разширяване на хотелската база в Слънчев бряг, леглата в курорта вече са договорени почти на 100% за летния сезон догодина. Това съобщи председателят на общинския съвет на Несебър Димитър Янков.

Този факт е показателен за големия туристически ресурс на района, коментира той. Според него проблемът за туризма сега е в изоставането на инфраструктурата в курортните селища, което трябва да стане приоритет на държавата. Ние сме свикнали, вместо да търсим изход, да спрем строителството, което е погрешен подход.

Строителството и туризмът дърпат напред цялата икономика, коментира Янков.

Той отчете 10% ръст на чуждите туристи, посетили Несебър това лято. Изоставането на немския пазар от юни и юли е преодоляно през август и средно за сезона туристите от там са с 4-5% повече.

nessebar-news.com

Видяна общо: 169 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.