Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Ураган може да помете Ню Йорк

Дата: 27.09.2005

Ню Йорк може да стане следващият град в САЩ, който ще бъде опустошен от ураган, предупреждават американски учени, цитирани от в. "Индипендънт".

Националният център за борба с ураганите е поставил Ню Йорк на пето място в списъка на градовете, които са най-сериозно застрашени от стихията. Останалите четири вече са били помитани от бури. Това са Ню Орлиънс в Луизиана, Хюстън и Галвестън в Тексас и Маями във Флорида.

Властите в Ню Йорк взели съвсем на сериозно предупреждението. Дори били изготвени планове за масова евакуация от най-големия американски град.

Предупреждението дойде, след като ураганът "Рита" връхлетя щата Тексас. Бурята отново се стовари върху опустошения от предишния ураган "Катрина" Ню Орлиънс. Заради "Рита" бе евакуирано и населението на Хюстън - най-големия град в Тексас.

За щастие стихията утихна и от пета степен бе сведена до втора. Този път не бяха причинени огромни щети. Те са само 8 милиарда долара, отбелязва АП. За сравнение: щетите, които "Катрина" нанесе на Ню Орлиънс, възлизаха на цели 150 милиарда.

Властите обаче призоваха евакуираните заради "Рита" близо 3 милиона души да не бързат да се връщат по домовете си, опасявайки се от хаос.

в-к Сега

Видяна общо: 159 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.