Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Зимният сезон в Родопите пред провал

Дата: 30.09.2005

Съсипани от пороите шосета още не са ремонтирани и могат да отблъснат туристите

Зимният туристически сезон може да се провали. За това алармираха във вторник хотелиери и ресторантьори от планинските ни курорти. Причината е в лошите пътища, които са на дупки.

Повече от месец и половина след пороите шосетата в Родопите още са нагънати като хармоника. Това може да отблъсне много гости на Пампорово. Пътищата само са разчистени от разрушенията, оплакват се хотелиери. Пропадналите и отнесени от пороите части от шосетата са оградени със светлоотразителни маркировки. Майсторите обаче са извършили само най-неотложните ремонти и не можем да посрещнем туристите с такива пътища, оплакват се се хотелиерите.

Само по трасето Пловдив - Смолян пътната настилка е надупчена в 33 участъка. Водната стихия изцяло е отнесла шосето на други шест места. Асфалтът и настилките там изобщо няма. Така шофьорите са принудени да се движат само в едно платно.

От дъждовете са активирани и нови свлачища, алармират специалистите. Фирмите по пътно поддържане са работили денонощно, за да се възстанови движението поне в едното платно. До момента обаче те не са получили нито лев от Агенция "Пътища" и комисията по бедствия, катастрофи и аварии.

   
в-к Стандарт

Видяна общо: 324 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.