Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

ЕС затяга обръча около имигрантите

Дата: 30.09.2005

Европейският парламент одобри насоки за уеднаквяване на процедурите по получаване на убежище в Европейския съюз (ЕС). Целта е да бъдат предотвратени нелегалната имиграция, трафикът на хора и злоупотребите със системата.

Евродепутатите промениха важни части от проектозакона за предоставяне на убежище, който беше предложен от Съвета на министрите. Според евродепутатите подалите молби трябва да обжалват, ако им бъде отказан статут на бежанец и да не бъдат депортирани, докато трае процесът на обжалване. ЕП има само консултативни функции по въпросите, свързани с миграцията и правото на убежище.

Във вторник ЕП отхвърли предложението на няколко европейски правителства за съхраняване на данни за телефонни разговори и имейли до 3 години за целите на борбата с тероризма. Депутатите се аргументираха, че планът, предложен от Великобритания, Франция, Швеция и Ирландия, не доказва нуждата от подобни стриктни правила на общоевропейско равнище. Сега четирите вносителки трябва да изчакат, за да видят дали контрапредложението на ЕК, което предвижда данните за телефонните разговори и имейлите да бъдат съхранявани съответно една година и шест месеца, ще получи достатъчно подкрепа сред страните членки.

ДПА

Видяна общо: 296 рейтинг: 0.07

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.