Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Броят на руските туристи у нас се е удвоил през август

Дата: 30.09.2005

През август 2005 г. броят на руските туристи, посетили България, почти се е удвоил, като се очаква тази възходяща тенденция да продължи и през септември и октомври. Това съобщава БТА като цитира руският сайт Рамблер и ръководителя на отдела за туризъм и реклама към посолството на Република България в Руската федерация Владимир Димитров.

Положителните тенденции, демонстрирани от официалните статистически данни, се потвърждават и от руските туроператори. Почти всички те отбелязват, че посещенията в България са нараснали средно с 40%,като освен това е било налице преразпределяне на търсенето между отделните категории хотели.

Най-популярни в момента са хотелите с 4 и 5 звезди на първа линия, а тенденцията да се търсят по-евтини възможности за настаняване отминава. Според цитирани от сайта специалисти нарастващата привлекателност на България се дължи до известна степен на увеличаващия се брой хотели, работещи по системата all inclusive - в момента те са около 10% от българските хотели. През изминалия летен сезон средната цена на почивката в България се е определяла от 4-звездните хотели и е била около 500 ЕUR на седмица.

БТА

Видяна общо: 383 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.