Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пускат българският участък от електрифицираната жп линия Драгоман – Димитровград

Дата: 30.09.2005

В рамките на първата си задгранична визита – в Сърбия и Черна гора, министърът на транспорта Петър Мутафчиев пое ангажимент, че в началото на 2006 г. ще бъде пуснат в експлоатация българският участък от електрифицираната жп линия Драгоман – Димитровград (Сърбия). Очаква се общата гранична гара между двете страни да заработи по същото време. Предвижда се движението по тази линия да бъде заложено в разписанието на Българските държавни железници ЕАД за 2006 г.. Това стана ясно по време на разговорите на министъра на транспорта Петър Мутафчиев с министъра на капиталовите инвестиции на Сърбия и Черна гора Велимир Илич.

На срещата бяха договорени и получени 3 000 броя допълнителни транзитни разрешителни за 2005 г.

Двамата министри обсъдиха и възможността за създаването на смесена работна група на равнище заместник-министри на всички институции, ангажирани в граничния контрол, с цел преодоляване на "тесните места" и необоснованите престои по граничните пунктове между двете страни.

Либерализация на двустранните автомобилни превози, както и възможността за доизграждането на приоритетния за двете страни Коридор Х ще бъдат теми на дискусия на първото заседание на Смесената комисия по автомобилен транспорт. То ще се проведе на 13 и 14 октомври 2005 г. в София.

В края на срещата министър Мутафчиев определи посещението си в Белград като изключително ползотворно и успешно и покани министър Велимир Илич да посети нашата страна.

Министерство на транспорта

Видяна общо: 337 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Пускат българският участък от електрифицираната жп линия Драгоман – Димитровград
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.