Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Руски кметове и бизнесмени дегустират елитни български вина и ракии

Дата: 29.09.2005

"Винпром Карнобат" посреща VIP-гостите с гроздови еликсири от собствени лозя

Повече от 40 руски биснесмени и кметове ще посетят утре - 30 септември, петък, "Винпром Карнобат", за да се запознаят с модерния завод и да дегустират първокласните му напитки, които през последните години успешно си пробиват път на необятния руски пазар. Винарите очакват да посрещнат лично генералния консул на Руската федерация във Варна Анатолий Шелкунов и зам.-кмета на Москва Михаил Соколов, който е и генерален директор на Международната асамблея на столиците и големите градове (МАГ). Заедно с тях в избата на елитния винзавод ще влязат лични пратеници на кмета на Москва Юрий Лужков, кметовете на повече от десет руски града като Магадан, Омск, Владикавказ, Уфа, Петропавловск и др., представители на деловия и бизнес елит, потенциални инвеститори, проявили интерес към създаването на смесени дружества с български партньори.

Домакините са подготвили специални изненади за именитите гости, включващи традиционни български ритуали, свързани със земята, плодородието, гроздобера. Руските кметове и бизнесмени ще разгледат най-новите лозови насаждения на "Винпром Карнобат". Над 10 000 дка с елитни винени сортове, сертифицирани от световно известни пепиниерии, притежава винпромът. Предвидени са дегустации на лимитирани селекции вина, както и на отлежали гроздови ракии. Специален интерес руските бизнесмени са проявили към белите и червени вина с марките CHATEAU KARNOBAT и ROMANZA, както и към спечелилата неотдавна бронзов медал от престижен конкурс в САЩ гроздова ракия "Кехлибар".

Руските кметове и представители на деловия и бизнес елит са в България от 26 септември до 3 октомври, за да участват в работна среща под патронажа на МАГ, чийто президент е кметът на Москва Юрий Лужков. Почетен домакин на проявата в Слънчев бряг е областният управител на Бургас Любомир Пантелеев. В продължение на седем дни руските кметове и бизнесмени обсъждат със свои колеги от България и други балкански страни проблемите на големите градове, обменят опит по отношение на икономическото развитие и инфраструктурните въпроси. Участниците в международната среща дегустираха бели и червени вина, произведени във "Винпром Карнобат".

Balkan Media Agency

Видяна общо: 354 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Руски кметове и бизнесмени дегустират елитни български вина и ракии
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.