Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

С 36.8% повече руски туристи

Дата: 30.09.2005

България е била един от хитовете на летния туристически сезон за руските туристи, показват данни на руската Гранична служба. Броят на руските туристи в България се е увеличил с 36.8% в сравнение с миналата година. Анализът на интереса на руските туристи показва, че рекордно са се увеличили посещенията в Доминиканската република, след което следват Израел - 38%, България - 36.8% и Италия - 30.2%.

Според генералния консул на Русия във Варна Аслан Джаримов, през 2005 г. броят на руските туристи ще нарасне до 140 - 150 хиляди. По-голям от средния ръст на руските туристи има единствено в курорта Албена.

В същото време туроператори алармираха, че въпросникът, който се попълва от руските туристи при издаване на виза, е дълъг четири страници и пълен със сложни въпроси. Това може да се отрази негативно и да има отлив през зимния сезон, предупреди Недялка Сандалска, изп. директор на “Балкантурист” АД.

varnapool.net

Видяна общо: 316 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.