Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Браншовите организации недоволни от бездействието на държавата

Дата: 23.09.2005

Повече от месец след съставянето на новото правителство браншът все още не е наясно коя ще бъде държавната структура, която ще го ръководи, алармираха на среща с журналисти шефовете на БАТА, БХРА, БТК. Те бяха неприятно изненадани и от проект за изменение и допълнение на Закона за туризма, изготвен в Министерство на културата, според който в Националния съвет по туризъм ще има единствено чиновници, а участието на бранша се изключва. Председателят на новата агенция според проекта има 29 функции, докато по сега действащия закон те бяха 16. “Все едно виждам Комитета по туризъм, само името е сменено на агенция”, коментира Благой Рагин, председател на УС на БХРА.

Цветан Тончев от БТК отново призова за сформиране на самостоятелно министерство на туризма, за увеличаване ролята на неправителствените организации и преминаване на категоризирането на фирмите и обектите изцяло към бранша.

Туристическите фирми внасят 70 млн. лева ДДС, с останалите данъци браншът носи на държавата 240 млн. лева, каза също той. Може би трябва да организираме национална стачка, туристите ще ни разберат, каза Благовест Лефтеров, член на УС на БАТА.

сп. Хоремаг

Видяна общо: 181 рейтинг: 0.05

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Браншовите организации недоволни от бездействието на държавата
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.