Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Планинска пътека за хора с увреждания край Банско

Дата: 30.09.2005

През септември в местността Драгостинов чарк край Банско официално беше открита специализирана пътека, пригодена за хора, придвижващи се с инвалидни колички и за незрящи. Всички съоръжения на пътеката с дължина около 2 км - специална настилка, подходи към кътовете за отдих, тоалетна, паркинг, детска площадка и информационни табели за парка - са съобразени със специфичните изисквания за достъп до околната среда за хората с увреждания и са съгласувани с Центъра за независим живот.

Пътеката е изградена по идея на дирекцията на Националния парк Пирин и реализирана с финансовата подкрепа на правителството на Конфедерация Швейцария чрез Националния доверителен екофонд и на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

По-късно в Банско официално беше открит и Посетителски информационен център към дирекцията на Националния парк Пирин.

сп. ХоРеМаг

Видяна общо: 323 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.