Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Несебър вкарва общинската собственост в електронен регистър

Дата: 16.12.2005

Позиция на г-н Николай Трифонов - Кмет на община Несебър

Кметската администрация в Несебър започна създаването на електронен регистър на общинската собственост. За всеки от имотите се изготвя т.нар. електронен паспорт. До момента са издадени общо 2093 паспорта на обекти, включващи копията на общо 5 350 документа.

С новата система ще бъде следено движението на документите, касаещи общинската собственост, ще се скъси времето за установяване на нейното състояние.

Само от отстъпено право на строеж за тази година община Несебър е спечелила над 713 хил. лева. Данни на общината сочат също, че приходите от продажбата на земя само до края на септември са около 6 млн. лева. До края на годината се очаква тази сума да достигне 7.5 млн лева.

Над 30 % от приходите от тези дейности са изразходвани за поддръжка и развитие на инфраструктурата в града, заяви Трифонов. Проблем, чието решение така и не може да бъде намерено обаче, остава замяната на имоти в Несебър от бургаската областна администрация. Елемент от тази битка е и концесията за добив на пясък, в Енджекьойското блато край Слънчев бряг.

По въпросът дали община Несебър ще участва в изкупуването на държавния дял на Слънчев бряг АД общинската управа има ясна позиция - изградено е общо дружество със съюза на собствениците, което вече заяви намерение да купи остатъчния дял на Слънчев бряг АД, но без Електроразпределителното предприятие (ЕРП). Министерството на икономиката включи ЕПР - Слънчев бряг, в приватизационния пакет на Електроразпределение" - Стара Загора, но бордът на директорите на Слънчев бряг АД оспори продажбата в съда.

По повод проблемите с продажбата на ЕРП - Слънчев бряг, категорично ще заявя: Не е редно нещо, което е струвало 50 млн. лв., да бъде продадено за 20! Сделка трябва да има, но на реална пазарна цена. Останалото е тема за разговор с други органи.

Видяна общо: 335 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Несебър вкарва общинската собственост в електронен регистър
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.