Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Сменят лифтовете на Маркуджиците

Дата: 31.12.2005

Четириседалкова линия ще обслужва скиорите на трите най-високи писти в Боровец, съобщи изпълнителният директор на Бороспорт - Радослав Ефремов. Новата въжена линия ще бъде пусната догодина. Капацитетът й е 2 400 души на час. В зоната над 1600 м, където има най-много сняг, шестместната кабинкова линия ще бъде заменена с 8-местна.

Събират оферти от австрийски, италиански и френски фирми за новото оборудване. Ще се монтира и машина за изкуствен сняг. Засега предложението на французите от Помагалски е най-изгодно, каза Ефремов. От този сезон вече ще се поддържа писта за ски бягане и учебен плац за начинаещи скиори. На него ще могат да се учат едновременно 1 000 души.

Нужна е редовна обработка на пистите, за да се привличат по-платежоспособни туристи. Трябва да се подобрят условията за транспорт, капацитетът на лифтовете и паркингите в Боровец, смята Ефремов.

Видяна общо: 1197 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.