Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Утре откриват зимния сезон в Чепеларе

Дата: 15.12.2005

 
Зимният сезон в Чепеларе ще бъде открит утре, 16 декември с изстрел от олимпийската шампионка Катерина Дафовска, която ще даде старт на празничната заря, съобщиха от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците в Чепеларе.

Ски-съоръженията са готови да посрещнат туристите, като тази година ски ще се карат по 15 писти за алпийски ски дисциплини и 13км писти за ски бягане. Обновен е и ски-влекът. Ще функционират и два нови ски гардероба. За първи път ще може да се използва и специален 20 км снежен път за моторни ски шейни и шейни с кучешки впягове.

Очакваната цена на дневната лифт-карта е около 20 лева.

Два нови хотела ще посрещат туристи през този сезон в Чепеларе. С тях легловата база достига близо 1 000.

До Коледа се предвижда в курортното селище да бъде открит Туристически информационен център. Помещението е предоставено от общината. В него ще има приемна зала и магазин за сувенири. Центърът ще дава информация за всички туристически обекти и цени на услуги.

Георги Пампоров

Видяна общо: 400 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.