Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Два нови лифта ще се изградят догодина в Чепеларе

Дата: 16.12.2005

През 2006 г. в Чепеларе ще започне изграждането на два нови лифта, съобщи кметът Тодор Бозуков. Те ще бъдат с капацитет 4000 души на час и обща дължина 7,5 км. Съществуващият лифт ще бъде изцяло подменен с нов.

Сега имаме 20 км писти под връх Мечи чап, а след завършването на първия етап от проекта те ще бъдат 28 км , обясни Бозуков. Ще се обо­собят и пътища за сноуборд и стадион за биат­лон. На следващия етап пък ще бъдат направени нови пис­ти и съоръжения в запад­на посока към Карабалкан, както и кабинков лифт, кой­то да свързва нашия ски-център с Пампорово.

За реализацията на цялостни­я проект обаче има нуж­да от голямо финансиране. Засега има много сериозен интерес, както от бъл­гарски, така и от чуждест­ранни фирми, допълни чепеларският кмет.

радио Фокус - Смолян

Видяна общо: 351 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.