Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Лъскат ски с диаманти

Дата: 17.12.2005

Ски за шампиони, заточени с диаманти, се произвеждат от тази зима в Чепеларе. Технологията се прилага за първи път у нас от предприятието "Ски-Орион". Диамантените глави перфектно източват ръбовете, което позволява бързо, много лесно и плавно плъзгане на ските. Този метод увеличава в пъти тяхната бързина и гъвкаво придвижване по снега, обясняват специалистите. Стойността на чифта е от 300 до 660 лева в зависимост от модела.

Наскоро предприятието поднови за 3 години договора си с "Атомик". Австрийската фирма ще получава средно по 200 000 чифта ски на година. Поръчката е увеличена с 50 000 броя. Чепеларската фабрика произвежда и напълно обновени модели на други видове ски. Обогатена е и колекцията сноуборди, от които всяка година се произвеждат около 40 000 броя. Фирмата продължава да изнася продукцията си по целия свят, като основни купувачи са САЩ, Канада, Япония и страните от Западна Европа.

Щиляна Чакърова

Видяна общо: 474 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.