Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Boeing спечели поръчка за 115 самолета

Дата: 16.12.2005

Boeing Co., вторият най-голям самолетостроител в света, надви своите конкуренти от Airbus SAS в битката за поръчката на компанията Qantas Airways Ltd., най-големия австралийски превозвач, за 115 самолета на стойност $15,5 млрд, информира Bloomberg.

Поръчката е за 65 самолета Boeing 787 от най-новия модел на Boeing 787 - "Dreamliner", като доставката им ще е за 2008 г. Aвстралийската авиокомпания си запазва правото за поръчка на още 50 самолета от същия вид. Всеки Boeing 787 струва $135 млн. според ценовата листа на самолетния производител. Новата поръчка ще увеличи преднината на Boeing пред основния им конкурент Airbus по брой получени поръчки за годината. За първи път от пет години Boeing водят в това отношение.

Летателните апарати ще бъдат използвани от Qantas и от нейния нискобюджетен филиал Jetstar.

Цената на първите 65 самолета е $13 млрд., като не се съобщава каква отстъпка ще получи Qantas.

До 6 декември Boeing са получили 806 твърди поръчки срeщу 687 на Airbus до 30 ноември.

Econ.bg

Видяна общо: 392 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.