Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Македонци и сърби се преориентират към Пампорово

Дата: 16.12.2005

Македонци и сърби се преориентират към Пампорово, тъй като Банско става непосилно скъпо за тях, каза председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин.

Пампорово посреща сезона с 1000 нови легла с 3 и повече звезди. За първа зима ще посреща гости "Орловец" с 480 легла. Предстои откриването на "Белмонд" с 200 легла, "Резиденс хотел Малина" със 100 легла. Братя Диневи пускат "Манастира 3" с апартаменти за продажба "втори дом". В "Манастира 3", който се намира непосредствено до пистите в района на Студенец, ще се предлага и цялостно СПА обслужване.

"Пампорово"АД, което е собственик на спортните съоръжения, е инвестирало 1,5 млн. лв. в рехабилитация на повредените от наводненията писти. Пускат се и 4 нови писти от 5 км, с което общата дължина на трасетата в курорта става 25 км. Направена е реконструкция на триседалковия лифт от Малина до връх Снежанка и той ще бъде с капацитет 2 000 души на час. Закупена е и нова снегопочистваща машина. Според председателя на сдружението на пампоровските хотелиери "Пампорово XXI век Теорги Георгиев, за последните 2 години в курорта са инвестирани над 55 млн. евро.

радио Фокус - Смолян

Видяна общо: 339 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.