Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

"Хемус Ер" пуска билети до Европа по 9 евро

Дата: 16.12.2005

От 16 януари 2006 г. авиокомпания "Хемус Ер" ще пусне билети до Виена, Кьолн, Хановер и други европейски градове на цени, конкурентни на нискотарифните авиокомпании, но без да се променя нивото си на обслужване, съобщи изпълнителният директор на авиокомпанията Димитър Павлов. Цената на билетите ще започва от 9 евро в едната посока или 18 евро в двете. За да ползват ниската тарифа, клиентите трябва да си купят билети два-три месеца преди полета. С наближаването на датата за пътуване цените ще се покачват и в дните около полета вече ще се продават за близо 200 евро.

Евтини билети ще се предлагат за всички дестинации, освен за тези, за които има сключени договори с други опериращи компании за предоставяне на кресла от тях на "Хемус Ер".

20 евро в едната посока пък ще струва пътуването със самолет от София до морето. Сега двойния билет с летищните такси дотам излиза 100 евро. От 2006 г. компанията ще пусне редовни полети и до Бургас.

Пак от 16 януари ще могат да се резервират и купуват билети за самолет онлайн от сайта на компанията.

"Хемус Ер" ще изчака приватизацията на "България Ер" и ще листва свои акции на фондовата борса, обяви Павлов. "Хемус Ер" иска да участва в приватизацията на националния превозвач. Чрез обединяването на двете авиокомпании ще се създаде една добра българска компания, която ще оперира с над двадесет самолета и ще държи 65% от авиопазара в България.

Междувременно в сряда вечерта стана ясно, че новият изпълнителен директор на "България" Ер Златомир Съръстов е уволнил търговския директор на компания Христо Тодоров и целия юридически отдел на фирмата. Смените са направени без знанието на транспортния министър Петър Мутафчиев. При назначаването ми от мен поискаха резултати, а не запазване на статуквото, обяснил Съръстов.

в-к Новинар

Видяна общо: 383 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.