Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

София хотел Балкан да плаща 15% от приходите си за управление

Дата: 17.12.2005

Собственикът на столичния хотел Шератон - София хотел Балкан ще променя договора си за управление, съобщи Българската фондова борса. На общо събрание в сряда акционерите решиха да се сключи допълнително споразумение между София хотел Балкан АД и Юропиън Хотел Ентърпрайзис АД, с което таксата за управление ще бъде определена като 15 % от общите приходи. Според решението по единствената точка от дневния ред на събранието споразумението ще важи за целия срок на действие на договора за управление, заяви Теменужка Балабанова, Директор за връзка с инвеститорите на дружеството.

Балабанова не спомена какъв процент от приходите са плащани досега за управление. С цел да се запази търговската тайна дружеството публикува само най-съществената информация. За промяната на таксата за управление съветът на директорите на дружеството е изпратил мотивационно писмо до Комисията за финансов надзор, в което обосновава причините за вземането на това решение, допълни Балабанова.

На базата на сключения договор за управление Юропиън Хотел Ентърпрайзис АД ще предостави комплексни услуги за управление и менажиране, които в крайна сметка трябва да допринесат за увеличаване на приходите на дружеството, смята Балабанова. Този договор няма нищо общо със сключения с веригата Шератон франчайзингов договор.

В момента столичният хотел се подготвя за ремонтни работи, които ще стартират непосредствено след новогодишните празници, като ремонтите ще се извършват на етапи с цел да не се прекъсва работата на хотела. Според Балабанова най-рано следващата есен хотела ще бъде отремонтиран. Данните от финансовия отчет за 2004 г. показват, че общата сума, платена по договор за управление, технически услуги и други разходи на собственика, е 1.953 млн. лв. Печалбата на дружеството за деветмесечието на тази година е 848 хил. лв., като намалява с 48.2 % в сравнение със същия период на миналата година, когато е била 1.637 млн. лв.

БТА

Видяна общо: 428 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.