Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Хотелиери в Сандански организират винен туризъм и фестивал

Дата: 20.12.2005

Нов фестивал "Вино и туризъм" тръгва в Сандански през февруари 2006 г. В основата му стои Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в курортния град, съобщи координаторът на сдружението Димитър Димитров. Идеята за провеждането му е възникнала миналата седмица на срещата на сдружението с кмета на общината Андон Тотев, на която обсъждаха рекламна концепция на сдружението за следващата година. Предложението е дошло от Сашо Аджев, според когото не е нормално в Банско, където не се произвежда вино, да печелят от виното, а в Сандански с прочутите си вина да стоят и да бездействат.

Идеята на хотелиерите е на феста да се поканят големите производители и търговци на вино, както и туроператори от страната и чужбина и да покажат на света божественото питие. По всяка вероятност фестът "Вино и туризъм" ще съвпадне с народния празник Трифон Зарезан, който се празнува по това време и се тачи в целия район.

в-к Вяра

Видяна общо: 331 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.