Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Откриха комплекс "Янтра" в Търново

Дата: 20.12.2005

Да се видиш в огледалото на Лили Иванова вече не е само блян. Това е част от гостуването в обновения търновски хотел "Янтра". Още с влизането посетителите виждат отражението си в старинната вещ, която е била собственост на примата на родната ни естрада. Някога това огледало е стояло в нейния дом. Преди време обаче собствениците на хотела го спечелили на търг по време на благотворителен бал. Самият комплекс отвори врати ден преди студентския празник, след като повече от 5 г. беше изоставен и тънеше в руини. Бизнесменът Стефан Шарлопов купи емблематичната за града сграда и я превърна в прекрасен кът за отдих и туризъм.

Грандхотел "Янтра" разполага със 150 легла и единствената по рода си панорамна гледка към историческия хълм "Царевец". Влюбени двойки вече напират да вдигат сватби в изискания ресторант, който е с 220 места. Хотел "Янтра" е привличал интелигенцията на старопрестолния град още преди 50-те години. Сега хората отново се връщат, за да си припомнят моментите, прекарани в прочутата Виенска сладкарница. Само в ресторанта на хотел "Янтра" аудиовизуалният спектакъл "Звук и светлина" може да бъде наблюдаван, докато похапвате изискани блюда и ги поливате с отлежали вина. Ресторантът предлага и единствения по рода си в града барбекю кът, в който шишовете се въртят от водно колело. В хотела могат да се видят шаржовете на известни великотърновци, които са били редовни клиенти преди ремонтирането му. Наредени са и фотоси, показващи великотърновски сгради и места от старопрестолния град преди 50-60 години. Тук се намира и уникален за града СПА център. Гостите могат да усетят насладата от масаж "Космическо пътуване", който се извършва с кристални небесни сфери. Те концентрират космическата енергия в най-изморените места от тялото на човека. Изключителен интерес предизвика и новият вид масаж с естествен шоколад. Всеки, който го е пробвал, си тръгва с повишено настроение заради "хормоните на щастието", които се съдържат в шоколада, обясняват специалистите. Посетителите могат да се насладят и на масаж "Широдара". Основите му са взети от индийската медицина. От специална стойка, която се поставя над главата на клиента, се стича тайнствено масло. Освен че ободрява и възвръща силите в организма, то кара хората да се чувстват много по-спокойни и уверени в себе си.

Иван Иванов

Видяна общо: 338 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.