Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Приеха Закона за меценатството

Дата: 19.12.2005

Тото ще спасява културата, реши парламентът. Депутатите спешно приеха Закона за меценатството. До края на 2006 г. кабинетът ще направи културно лото. 75% от приходите ще отиват за създаване на произведения на изкуството. Законът въвежда и големи облекчения за спонсори на културата. 15% по-малко от дължимите ДОД и данък печалба ще плащат меценатите. Даренията няма да се облагат и с ДДС.

Всяка година културният министър ще награждава най-големия спонсор. Меценатите пък могат да дават пари за култура и чрез посредник, който има право да получи 5% от дарението. Министърът на културата заедно с МВР, Агенцията по приходите и финансовото разузнаване обаче ще правят проверки при дарения над 30 000 лева.

Пътешествие

Видяна общо: 365 рейтинг: 0.09





Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.