Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Откриха реконструиран мост край Старосел

Дата: 19.12.2005

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев откри изцяло реконструирания мост над река Пясъчник край пловдивското село Старосел.

На церемонията присъстваха областният управител Тодор Петков и кметът на Старосел Иван Жутев. Новият мост е изграден за по-малко от три месеца и замени демонтирания стар железен мост, построен през 30-те години на миналия век. Реконструкцията на моста струва 300 000 лева, осигурени от държавно предприятие "Публични инвестиционни проекти".

Междувременно стана ясно, че разрушения от наводненията през лятото мост на река Марица до Стамболийски ще бъде възстановен. Проектирането на новото съоръжение е възложено на фирма "Мостконсулт", съобщи областният управител Тодор Петков. След изготвянето на проекта ще бъде открита и процедурата за фирма-изпълнител на обекта. Изграждането на съоръжението ще бъде финансирано от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Едва след изготвянето на проекта ще стане ясно каква сума ще е необходима за строителството.

БГНЕС 

Видяна общо: 376 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.