Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

НДСВ и ДПС пак делят туризма днес

Дата: 20.12.2005

Пореден опит за разделение на Агенцията по туризъм ще направят НДСВ и ДПС на заседаниета на Съвета на коалицията, предвидено за днес. От няколко месеца двете партий в тройния съюз не могат да се разберат кой да поеме сектора, тъй като имат еднакво силни апетити към него. И Симеон Сакскобургготски, и Ахмед Доган имат свои фаворити кой да оглави агенцията. Жълтият лидер залага на Васил Иванов - Лучано, а водачът на ДПС - на Камен Костадинов.

Участници в заседанията на Съвета на коалицията твърдят, че Симеон бил почти готов да отстъпи агенцията на Доган с мотива, че хората ще разберат до следващите избори кой преяжда с власт. Заместниците му и членовете на Политическия съвет на НДСВ обаче са категорично против.

Междувременно секторът е без началник и под въпрос е поставено участието на България в световните туристически борси. От БСП обаче твърдят, че въпросът за пореден път ще бъде отложен, тъй като няма споразумение по темата. "Въпросът за туризма ще се решава в цялостния контекст на разделението на няколко властови структури, а подобна готовност засега няма", категорични бяха социалистите. Според тях до началото на януари съветът на тримата големи няма да взима повече важни решения. "Ще гледаме само изостаналите от миналия път точки и това е", допълниха червените.

в-к Монитор

Видяна общо: 328 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.