Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Британската ВАА спечели търга за летището в Букурещ

Дата: 22.12.2005

Британската компания BAA, която е най-големият летищен оператор в световен мащаб обяви закупуването на мажоритарен дял в летището в Будапеща срещу 1,26 млрд. паунда (1,85 млрд. евро), съобщиха световните агенции.

Компанията, оператор на британските летища Хийтроу, Гетуик и Станстед, уточнява, че е закупила дял от 75%, минус една акция, от летището в Будапеща, както и че е сключила договор за управление на някои други активи за срок от 75 години.

Tова е най-голямата приватизационна сделка за Унгария и най-голямото придобиване от страна на BAA. Заради мащаба на операцията Standard & Poor's и Moody's Investors Service най-вероятно ще намалят кредитната си оценка за британската компания.

Основни конкуренти на BAA за поемането на контрола над унгарските летища са били немската група Hochtief и обслужващата компания на франкфуртското летище Fraport.

Пътешествие

Видяна общо: 346 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.