Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Планинският туризъм също страда от презастрояване

Дата: 22.12.2005

Хотелиери алармират за презастрояване и на планинските курорти и за пример беше посочен Пампорово. Това съобщиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Кметовете на Банско, Чепеларе и Смолян издадоха заповеди за спиране на строителството за зимния сезон преди повече от месец.

Кадрите в туризма остават основен проблем, твърдят от бранша. За девети път асоциацията връчи награди на професионалистите в туризма. От туристическата гилдия смятат, че трябва да се инвестира повече в културен туризъм. "Спа-туризмът ни все още привлича едва 1% от европейските туристи. Броят им тази година нарасна много, приходите от 1999 г. насам се увеличиха от 8 до 19%, но без културен и винен туризъм и инвестиции в страната България ще остане позната само като планинска и морска дестинация", коментира Соня Алексиева от управителния съвет на БХРА.

Пътешествие

Видяна общо: 408 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.