Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

$80 млрд. загуби от бедствията по света през 2005 г.

Дата: 31.12.2005

$80 млрд. са загубили застрахователните компании през 2005 г. заради природните бедствия и авариите, причинени по непредпазливост. Те са отнели живота на 112 000 души. Така изминалата година стана най-скъпата за застрахователите в световен мащаб. $225 млрд. е общата сума на финансовите загуби в резултат на бедствия и катастрофи, повечето от които не са били покрити със застраховки. Това съобщи "Суис Ре", която е вторият по големина презастраховател в света.

Най-много жертви са взели земетресенията - в Пакистан на 8 октомври са загинаха 87 000 души, а общият брой за годината е над 90 000. Щетите, нанесени от пакистанското земетресение, са за около $5 млрд. Ураганите, връхлетели Северна Америка, са нанесли най-скъпите щети на сгради, превозни средства и инфраструктура. $135 млрд. са загубите след урагана "Катрина" по американското крайбрежие и още $15 млрд. - от "Рита" и "Уилма".

БТА

Видяна общо: 1098 рейтинг: 0.26

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.