Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Ръкостискането заменя визитните картички

Дата: 25.12.2005

Традицията за размяна на визитни картички вероятно ще се превърне в отживелица благодарение на поредното японско изобретение. То позволява на двама души да записват автоматично имената и функциите си в мобилните си телефони само като си стискат ръцете.

Технологията е разработена от японския телефонен гигант NTT. Тя използва човешкото тяло като носител за предаване на данни като по крайниците тече много слабо електричество. Двама души, които са снабдени със специално устройство с тегло едва 50 грама, могат да разменят координатите си само с обикновен телесен контакт.

По този начин информацията се записва на мобилните телефони на събеседниците или в електронните им бележници. "Информацията ще има дата, както електронната поща. Това ще помага на съответния потребител да си спомни за кого става въпрос и да си направи тефтерче с адреси", обясни Тадаши Монотани от NTT.

Технологията е наречена RedTacton. Тя ще бъде пусната на пазара след две-три години. Според компанията RedTacton ще намери много широки приложения - например, когато човек докосне медикамент, който му е забранен и той има вградено подобно устройство, ще се задейства аларма.

АФП

Видяна общо: 398 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.