Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Гърци не плащат на планинските спасители

Дата: 28.12.2005

Гръцки туристи, които нямат планинска застраховка, отказват да плащат за извършените от нас услуги, съобщиха от Планинската спасителна служба в Банско. През уикенда по 17-те отлично обработени писти на ски центъра са се спускали доста гръцки гости. Регистрирани са няколко случая на тежки падания, при които са се намесили спасителите. "Едни се отърваха с навяхвания, други с изкълчвания и счупвания. Проблемът е, че не щат да ни платят, а са без планинска застраховка", твърдят спасителите.

Тази година планинската застраховка не влиза в цената на ски картите. Това позволява на туристите да се правят на ударени и да се опитват да минат метър при злополука на трасетата. "За 2 дни планинската застраховка не струва повече от 5-6 лева. Информираме всички скиори, че не могат да получат помощ, ако не са си платили", заяви шефът на ски центъра Иван Обрейков. Той допълни, че дължината на пистите над Банско е общо 65 км, а капацитетът им е за около 9 хиляди души. Всеки ден се регистрират по 4-5 случая на лоши падания на скиори заради арогантно поведение на трасетата. "Отправям апел към туристите да се уважават на пистата и да се пазят взаимно", каза шефът на ски центъра. Заради инцидентите ски патрули на Планинската спасителна служба към БЧК дебнат кой как се спуска. Забележат ли, че някой "лети" опасно по пистата, му връчват предупредителна бележка. При второ нарушение се анулира картата му за деня в компютъра. И в планината важат правила, както при шофьорите. Всеки е длъжен да се съобразява с околните и да не застрашава с действията си сигурността им.

Стандарт Нюз

Видяна общо: 345 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.