Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Томас Кук увеличи с 46 % записванията за Лято `06

Дата: 28.12.2005

Концернът Томас Кук реализира 46 % ръст на записванията за България в сравнение със същия период на миналата година, съобщи представителят на най-големия туроператор за България Христо Колев. Базата за сравнение е 20 декември. Преобладават отново германците и англичаните, изостават малко със записванията белгийците. Общо 51 хил. са записаните към момента туристи, предпочели българското Черноморие за следващото лято, с 600 повече са заявените от туроператора легла. До края на февруари 2006 г. ще са ясни всички записвания за лятото. Със сигурност те ще доближат ръст от 50 %.

В началото на сезон `05 г. Томас Кук имаше 24 % изоставане в сравнение със същия период на предходната година. Това предизвика много дискусии за отлив на германските туристи, но концернът компенсира със записвания в последната минута и с привличане на други пазари и така завърши сезона с ръст от 6.2 %. “Това значи, че ние наваксахме с 30% и пак завършихме с ръст или реализирахме поредния си успешен сезон”, сподели Христо Колев. Според него в Слънчев бряг няма да има проблеми с обслужването на туристите, ако бъдат ликвидирани шумът и временните будки по тротоарите, които освен че са неугледни, затрудняват придвижването на пешеходците. Той е оптимист, че за новия сезон община Несебър ще промени някои от изискванията в наредбите. Промените вече са съгласувани в комисиите и предстои окончателното им приемане на сесия на общинския съвет през януари.

Според Колев, който е и общински съветник, общината трябва да се ангажира и с изграждането на улиците и канализационната система в курортния комплекс, а да не разчита единствено на частниците. Ако не се вземат мерки, ще има сериозни проблеми също така с електрозахранването и чистотата на водата през следващото лято.

Секретариат БАТА

Видяна общо: 335 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.