Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Дъжд в Новогодишната нощ

Дата: 28.12.2005
  • Слънцето изгрява в 7.56 ч., залязва в 17.00 ч. Продължителност на деня - 9 часа и 1 минута.
  • Луната изгрява в 5.06 ч., залязва в 15.00 ч. Фаза - три дни преди новолуние.
  • Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.
  • Най-ниска температура, измерена на този ден в София - през 1898 г., минус 21.2° С, най-висока - през 1965 г., 16.4° С.

Днес времето ще бъде топло за сезона. Ще бъде предимно облачно на места със слаби превалявания от дъжд. Максималните температури ще са между 8 и 13° С, в местата с фьонов вятър - до 17-18° С.

В планините

Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Облачността ще бъде значителна на места с валежи от дъжд, над 1700 метра сняг. Ще бъде топло и в по-ниските части ще има интензивно снеготопене.Очаквана най-висока температура на 1200 метра - около 7° С, на 2000 метра - 0° С.

Европа

Над по-голямата част от континента ще преобладава облачно време, с валежи от дъжд - в южните части на Пиренейския и Апенинския полуостров и от сняг - в Западна и Централна Европа, на Скандинавския полуостров, в Прибалтика и Европейска Русия. В Украйна, югоизточната част на Полша, Словакия и Унгария температурите ще се повишават и снегът ще преминава в дъжд. Над Балканския полуостров от югозапад ще се пренася топъл въздух. На много места ще превали дъжд, в крайните северозападни райони - сняг.

Изгледи за четвъртък и петък

Утре времето ще остане топло. Ще има променлива облачност, само на отделни места е възможно да превали слабо. Минималните температури ще са между 2 и 7, максимални в повечето райони между 7 и 12° С. В петък облачността ще се увеличи и отначало в Западна България, а през нощта срещу 31-ви и в останалата част от страната ще завали дъжд.

Дежурни синоптици:
Гергана Цанчева, Христо Христов

Видяна общо: 356 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.