Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Малев се преструктурира

Дата: 29.12.2005

Унгарският национален авиопревозвач Малев ще отдели наземната си служба и тази по поддръжката в отделна компания Malev GH Foldi Kiszolgalo. Действията на унгарската компания ще засегнат 400 работни места.

Значителното понижение на персонала, както и промяната в организационната структура е крайно необходимо за бъдещето на Малев и неговата конкурентоспособност, пише в съобшение на компанията.

През лятото унгарската агенция за приватизацията (APV) закри тръжната процедура за продажбата на държавния авиопревозвач Малев, без да избере купувач, с което сложи край на петия пореден опит за продажбата му.

От АPV заявиха, че решението за прекратяване на търга без избор на нов собственик е взето на база "внимателно обмисляне на бизнес и професионални фактори, както и ефекта на сделката върху служителите на компанията".

След това Унгария се на нае да преструктурира компанията. Агенцията за приватизация все още не се отказала от намеренията си да се раздели с Малев в средносрочен план. APV трябваше да избера между два кандидата.

Единият беше консорциумът Еърбридж, воден от група унгарски инвеститори и изпълнителния директор на руската Красеър - Борис Абрамович, а другият - Авиейшън сълюшън (ASBK), в който участват бивши ръководни кадри от Малев. Третият кандидат за унгарския авиопревозвач Трансатлантик авиейшън лимитид (Transatlantic Aviation Limited) беше елиминиран от наддаването поради прекалено ниската цена, която предложи.

Интерфакс

Видяна общо: 355 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.