Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Концесионират летище Щръклево

Дата: 29.12.2005

Подготвя се концесионирането на русенското летище Щръклево за пътнически и карго полети, съобщиха депутатите от Коалиция за България Силвия Алексиева и д-р Руденко Йорданов. За концесия на авиопорта има интерес от швейцарско-италиански консорциум. Неговите намерения са да развива претоварни авиодейности, презареждане на самолети, чартърни товарни полети с русенски стоки за износ и за авиоучилище за малки частни самолети. Желание за редовен въздушен експорт има от около шест русенски предприятия за конфекция.

В Министерството на транспорта е завършен предконцесионният анализ. Той показва, че има нужда от удебеляване настилката на авиопистата и нейното удължаване, което не може да бъде извършено от държавата, а само от концесионер. Той вероятно трябва да поеме и дълга от около 200 хил. лв. За концесия ще бъдат предложени около 1800 дка от сегашното летище. Останалите около 1500 дка ще останат под разпореждане на Министерството на отбраната.

Гражданските полети от летище Щръклево са прекратени преди 15 години.

БТА

Видяна общо: 372 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.