Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Нова година във Варна - план „Б”

Дата: 31.12.2005

„Сам вкъщи” – едно, две или три... Вероятно никога преди излизането на екран на трите филма гафовете, които могат да сполетят някого в новогодишната нощ, не са били така прилежно систематизирани и толкова професионално отиграни.

Най-важният извод е: няма безизходна ситуация! Стига някой предварително да е помислил какво може да се случи между последния поглед в огледалото, преди да тръгнете за новогодишното парти, и чашата вода с таблетка разтворим аспирин, преди да си  легнете на зазоряване:

Ако внезапно установите, че портфейлът ви е празен

Информацията от всички банкови клонове във Варна може да се сложи под общия знаменател на краткото изречение "Страшно няма!”  Всички терминали за обслужване на банкови карти ще бъдат заредени още сутринта на 31 декември. Ако сте избрали да посрещнете 2006-а на пл. Независимост във Варна, най-близките места, откъдето можете да изтеглите пари в брой, са банкоматите на входа на магазин Валентина и окръжния съд, централните офиси на SG Експресбанк и Пощенска банка, сградата на банка Алианц на бул. Мария Луиза и до аптека Санита (срещу Централна поща) на бул. Владислав Варненчик.

Ако „градусът” на софрата внезапно падне

Няма много възможности! Точно в 20.30 ч. ще приключат работа магазините Бурлекс във Варна. С 30 минути по-рано ще приключи последният работен ден на магазините от най-голямата верига супермаркети Пикадили във Варна.

Ако не ви е все едно в какво здраве ще ви намери 1 януари

Аптеките в централната част на Варна ще работят както винаги с дежурен екип без прекъсване. Двете най-важни имена, които трябва да запомните, са Антипохмелин и Махмурлек.

Ако някой ви чака в София

Внимание! Шансовете да намерите свободни билети за автобусите по линията Варна-София за петък и събота намаляват с всяка секунда! Свободни места все още има за автобусите на Биомет и Етап-Адрес, тръгващи за столицата в 7.30, 11,30 и 13 ч. в събота, както и за всички линии на 1 и 2 януари. И двете фирми дублират всеки от автобусите си, тръгващи в предварително обявените часове.

Ако ви трябва такси

От офисите на най-големите компании за таксиметрови услуги във Варна - ОК, Ласиа, Макса и Омега, предупредиха, че най-добрият вариант малко преди и малко след дванадесетия час е да поръчате таксито си предварително. Увеличение на тарифите в рамките на дневните и нощните цени няма да има.

Ако сте заклет гратисчия

В нощта на 31 декември срещу 1 януари автобусите на Градски транспорт и Транстриумф ще возят безплатно от 23 до 5.30 ч. Без билет ще можете да пътувате и с тролеите във Варна. Ще се движат от и към кварталите на всеки час от 23 ч. до 5.30 сутринта. От центъра на Варна към кварталите Виница, Левски, Младост, Трошево и Възраждане ще тръгват на всеки кръгъл час.

Ако бравата блокира в 12 без 5:
В този случай шансът е само един - 24-часовото ключарско ателие на ул. "Охрид" №15. Телефонът там е 63 24 64.
Всъщност има и втори вариант– силно рамо. И да не ви пука,  Нова година е!

Ако ключарят не вдига телефона

Сядайте зад компютъра и бързо на amama.bg. Там на ваше разположение са пълните новогодишни менюта на 13 ресторанта във Варна. Освен това с всяка поръчка имате шанс да получите и подарък.

Ако сте забравили „най-важното”

В случай на спешна необходимост най-централните автомати за презервативи във Варна са на кръстовището на ул. "27-и юли" и „Иван Вазов” и в кафене Look (срещу "Севастопол"). Все едно че си купувате кафе: пускате 50 ст. и избирате – с много захар или с шоколад.

Ако елхата се запали

За всеки случай е добре да си запишете: пожарна - тел. 166, Бърза помощ –150, РДВР – 166.

Останалото са пожелания: HAPPY! HAPPY! HAPPY!

Импакт прес груп

Видяна общо: 1291 рейтинг: 0.30

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.