Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Къде в новогодишната нощ?

Дата: 31.12.2005

Вариант 1: В Народния театър pвездите на Софийска опера са подготвили пищен спектакъл. Водещ и специален гост на шоуто е Тодор Колев.

По традиция всяка година в последния ден на декември Софийска опера прави пищен концерт, с който изпраща старата и посреща новата година. И този път няма да има изключение. Ново е единствено мястото - Народния театър.

По инициатива на фондация Национална опера и балет и Народния театър Иван Вазов довечера от 18.00 ч. голямата зала на театър ще събере любителите на оперното и балетното изкуство, за да посрещнат заедно 2006 г. Галаконцерт-спектакълът е озаглавен "Новогодишна наздравица" и в него ще вземат участие звезди на българското оперно и балетно изкуство.

В луксозната атмосфера на театъра любителите на класиката ще имат възможност да се насладят на майсторските изпълнения на Гергана Янчева, Мариана Цветкова, Радостина Николаева, Христина Ангелакова, Калуди Калудов, Петър Данаилов, Светозар Рангелов и др. Любими хорове, арии и дуети, както и компилация от изкусно преплитане на жанрово разнообразие от популярни песни, класически и модерни танцови изпълнения ще превърнат новогодишната вечер в незабравимо преживяване. Розовият валс от балета Лешникотрошачката, атрактивният финал на Гето и горещото танго в изпълнение на Силвия Томова и Ясен Вълчанов са само част от звездното участие на балета на Софийска опера. Ще видите още солистите Диляна Никифорова, Дарина Бедева, Росен Канев, Трифон Митев. А хореографът Светлин Ивелинов е подготвил специална танцова изненада за празничната вечер. Малката цигуларка Кристина Хинова, която спечели Голямата награда на конкурса Недялка Симеонова, ще поднесе също своя поздрав от бъдещето. Диригент на концерта ще бъде маестро Георги Нотев. Специален гост и основен водещ на програмата е легендарният български актьор Тодор Колев.

Галаспектакълът ще бъде под режисура на Вера Петрова, а стилът и луксът ще бъдат допълнени и с демонстрация на моделите на изтъкнатата наша дизайнерка Мария Блажева. Манекени в ревюто ще бъдат солистките и дамите от оркестъра. През антракта публиката ще може да се срещне със своите любими артисти на чаша вино. Идеята на организаторите е всеки зрител да се почувства за няколко часа специален гост, отнасяйки със себе си много настроение и вдъхновение от съприкосновението си с голямото изкуство.

Вариант 2: На площад Батенберг Смоуки са акцент в празничния концерт на открито

Традиционен е и концертът, който всяка година Столична община съвместно с БНТ организира на площад Батенберг. Посрещането на Нова година на открито си има своите предимства и недостатъци. По света хората предпочитат да се веселят именно по този начин. Тържествата на открито са харесвани по много причини. На едно място се събират много хора, може да се танцува реално до безкрай, а и програмата, която се предлага, включва обикновено поне една световна звезда плюс куп национални. В нашия случай акцент е гостуването на ветераните от Смоуки. Легендарната група идва специално за този концерт и няма да има други участия в София. Шоуто започва в 22.00 ч. довечера и ще продължи до малките часове на първия ден от 2006 г. Освен Смоуки на площада ще пее и народната певица Николина Чакърдъкова. Водещ на концерта е Лара Береану.

Най-същественият недостатък на този вид празнуване е евентуалното лошо време. Но в такива моменти човек най-малко мисли за дъжд и сняг.

Видяна общо: 1126 рейтинг: 0.26





Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.