Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Златни пясъци готви продажба на имот за 1 млн. лв.

Дата: 31.12.2007

Златни пясъци свиква общо събрание на акционерите на 8 февруари 2008 г., на което ще се гласува за продажба на 50% от идеалните части на имот в курортния комплекс, съобщиха от дружеството.

Купувач по сделката е Златни АД, собственик на 63,84% от капитала на Златни пясъци АД, а предложената цена е 526 000 евро без ДДС (близо 1,03 млн. лв.). Пазарната оценка на целия имот, изготвена от оценителя Булекс консулт, възлиза на 2,06 млн. лв. без ДДС.

В материалите към Общото събрание на акционерите е посочено, че плащането ще се извърши разсрочено на четири вноски по 135 500 евро всяка, като първата щее при сключване на договора, втората ­ до 31 юли 2008 г., третата ­ до 31 октомври 2008 г. и последната ­ до 31 декември 2008 г.

В същия парцел е започнато строителство на апартаментен хотел Златна котва с разгъната застроена площ от 17 720 кв. м. съгласно одобрения проект. От Златни пясъци АД посочват още, че към момента се водят преговори с финансираща банка за отпускане на кредитна линия за оборотни средства. Във връзка с това банката разглежда общата кредитна експозиция на дружествата от групата и се изискват гаранции и обезпечения от двете дружества ­ Златни пясъци АД и Златни АД. Придобиването на собствеността върху земята и от друго дружество в групата Златни пясъци ще е благоприятно за финансиране на проекта от кредитна институция, се казва още в материалите по Общото събрание.

Акционерите на Златни пясъци АД ще гласуват и за встъпване в дълга на С Травел АД по договор за банков кредит към Корпоративна Търговска банка АД. С Травел АД (собственик на 28,74% от капитала на Златни пясъци АД е сключило с Корпоративна търговска банка договор за банков кредит в размер на 5 млн. евро. Дружеството е предоставило свое имущество за обезпечаване на задълженията си по договора.

По искане на банката, в договора за кредит е включена уговорка публичното дружество Златни пясъци АД да встъпи в дълга на С Травел АД към банката при условие, че до провеждането на Общото събрание дългът не е погасен.

Видяна общо: 1711 рейтинг: 0.42

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.