Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Ер Франс придоби белгийски авиопревозвач

Дата: 31.12.2007

Френският авиопревозвач Ер Франс придоби белгийската авиолиния за регионални полети VLM Airlines. Компанията не съобщи каква е стойността на сделката.

След приключването на формалните подробности около придобиването VLM ще се интегрира към една от компаниите за регионални полети на Ер Франс - Ситиджет. По думите на шефа на белгийската компания Йохан Ванесте консолидацията между двете дружества ще създаде най-голямата авиолиния за бизнес полети, осигуряващи връзка с Англия. Според запознати това е причина и за интерес от страна на Бритиш еъруейз към VLM, която използва летището в Лондон за начална или крайна точка за повечето си полети. С подобна характеристика се отличава и Ситиджет.

Изпълнителния директор на Ситиджет Джефри Обраян също застана зад тезата, че обединението на компанията му с белгийското дружество изгражда основна мрежа за полети до Лондон от цяла Европа.

Видяна общо: 1294 рейтинг: 0.32

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.