Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Дядо Коледа получи рекорден брой писма тази година

Дата: 30.12.2007

Рекорден брой писма се получиха тази година на германския пощенски адрес на Санта Клаус, както в много страни по света наричат Дядо Коледа.

Около 280 000 писма от деца от цял свят са били получени тази година в пощенската станция на градчето Химелпфорт на 80 км. северно от Берлин, където германските деца по принцип адресират своите коледни желания. Названието на градчето буквално означава Небесните порти.

Писмата са с около 1000 повече от миналата година и са от 80 страни, между които Китай и Еритрея. Най-много деца са си пожелали Дядо Коледа да им изпрати компютърни игри, мобилни телефони и кученца. Много от малчуганите също са поискали от добрия старец да помогне на родителите им да си намерят нова работа.

Видяна общо: 1370 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.