Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

60 000 души ще се целунат на Нова година във Венеция

Дата: 30.12.2007

Колективна целувка, в която ще вземат участие 60 000 души, ще разлюлее прочутия площад Сан Марко във Венеция. Проектът носи името Love 2008 и има за цел да даде нов имидж на новогодишна Венеция.

„Искаме Венеция да стане петият град, който бива показван по телевизиите в цял свят заедно със Сидни, Лондон, Париж и Ню Йорк“, каза Марко Балич, художествен директор на Venezia Marketing Eventi. Той беше продуцентът на церемониите по откриването и закриването на Зимната Олимпиада в Торино. „Предложихме един формат, който ще се повтаря всяка година и който е свързан с концепцията за Венеция като романтичен град и световна столица на любовта и мира“, каза Балич пред италианските медии.

„Целувката е прекрасен жест, присъщ на стари и на млади, който заличава агресивността, характерна понякога за новогодишната нощ в градовете“, допълни Балич. Събитието ще бъде „дирижирано“ от Dough Jack, хореограф и церемониал-майстор, организирал масовите сцени по време на шест олимпийски церемонии. Началото ще бъде поставено в 22.45 ч. на 31 декември, когато 200 двойки ще започнат да се целуват. Петнайсет минути по-късно колективната целувка ще бъде повторена. Третото действие ще стартира в 23.45 ч., след което ще започне типичното за новогодишната нощ броене на оставащите секунди.

През това време ще бие часовникът на Кулата на площада. 20 секунди след полунощ ще стартира колективната целувка на 60-те хиляди души, събрани на площада. Според Мауро Пицигати, президент на Казиното на Венеция, организирането на колективната целувка струва на Венеция 300 000 евро, но те ще дойдат от спонсори.

Видяна общо: 1409 рейтинг: 0.35

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.