Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Инсталират GPS на статуя на Исус в Маями

Дата: 30.12.2007

Статуята на бебето Исус, издигната близо до Маями в американския щат Флорида, ще бъде снабдена със спътников апарат за глобално позициониране (GPS), за де се избегне евентуалната й кражба.

Решението за използване на съвременната технология е взето, след като преди три седмици статуята беше открадната, въпреки че тя бе здраво заземена.

GPS-и ще бъдат поставени и на други скулптурни композиции, например на Мария и Йосиф. „Не мисля, че ще се случи отново, но за спасението на нашия Спасител вероятно ще са нужни високи технологии“, казва Дина Селини, която отговаря за скулптурата.

Изработването на новата статуя на бебето Исус бе финансирано от адвоката от Синсинати Джефри Харис. Той казва, че не е могъл да остане равнодушен, макар че по вероизповедание не е християнин, а последовател на юдаизма. „Обидно е. Как може да бъде откраднато бебето Исус?. Макар че съм евреин, харесвам духа на Коледа“, призна Харис.

Видяна общо: 1235 рейтинг: 0.30

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.