Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Редовната консумация на алкохол над 65 г. е полезна

Дата: 30.12.2007

Редовната консумация на алкохол не носи никакви допълнителни рискове за хората над 65 години и даже е полезна за здравето. До този извод са стигнали експерти от британското Военно-медицинско училище Peninsula.

Оценявайки нивото на употреба на алкохол сред над 13 хиляди възрастни жители на САЩ и Великобритания те са направили извод, че ежедневната чаша вино или друга алкохолна напитка не вреди на хората над 65 години и в някои случаи се оказва по-полезна, отколкото пълния отказ от алкохол.

Медиците смятат, че настоящите препоръки за употреба на алкохол за възрастни са прекалено консервативни. Те са убедени, че и двете крайности, пълният отказ и злоупотребата с алкохол, са в еднаква степен вредни за тонуса на възрастните.

Видяна общо: 1435 рейтинг: 0.35

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.