Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Положителни емоции и черен шоколад за развитие на интелекта

Дата: 30.12.2007

Положителните емоции, черният шоколад и четенето на глас помагат за развитието на интелектуалните способности, твърдят британски учени в книгата Самоучител за развитие на интелекта.

„По-рано се смяташе, че интелектът се определяше по наследство, а сега стана ясно, че той зависи от начина на живот“, заяви Тери Хорн, преподавател в Университета на Централен Ланкастър, добавяйки, че от значение са още храната, характера и учението ни. Той отбеляза, че препоръките, съдържащи се в книгата, се основават на последните изследвания на водещи световни учени.

Общуването с весели хора и съмишленици, оптимизмът, чувството за удовлетвореност и активният сексуален живот развиват интелекта. В тази връзка авторите на книгата съветват да се избягват мрънкала, оплакващи се от съдбата си, и хора, предизвикващи негативни емоции. В списъка с „противопоказните“ са попаднали наркотиците, сапунените сериали и обезмаслените продукти.

Що се отнася до храната, британските учени препоръчват обилна закуска, вместо кафе и кифла, а също така консумация на храна богата на зеленчуци и плодове. Те са привърженици на чай, който е за предпочитане пред кафето. Освен това четенето на глас е полезно за развитието на знанията на учениците, смятат авторите на книгата.

Видяна общо: 1357 рейтинг: 0.33

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Положителни емоции и черен шоколад за развитие на интелекта
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.