Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Стотици испанци си поделиха печалби за 2,2 млрд. евро

Дата: 30.12.2007

Най-голямата лотария в света - испанската Ел Гордо - раздаде печалби на обща сума 2,2 милиарда евро, предаде Ройтерс. Коледната лотария, съществуваща в страната от 1812 година, е направена така, че възможно най-много хора да ударят печалби преди празниците.

Най-голямата спечелена сума тази година възлизаше на 3 милиона евро - за печеливши бяха изтеглени билети със сериен номер 06381. Билетите се продават в серии по 10 и само този, който плати 200 евро за всички 10 билета, получава цялата награда.

Най-много печеливши билети са били купени от жителите на град Нава в северозападната автономна област Астурия. Печеливши билети са били купени и в традиционно имащия късмет град Сорт (късмет) в Каталония, чиято слава го е превърнала в популярно място за купуване на лотарийни билети.

По време на тегленето на лотарията, продължило три часа и половина, животът в Испания замря, докато деца от мадридско училище обявяваха пеейки печелившите числа и печалбите на специална церемония.

Тази година жителите на Испания са похарчили общо 2,87 милиарда евро за лотарийни билети - с 5,7 процента повече от миналата година. 70 % от приходите са изплащани като награди. През 2006 година едни от най-продаваните билети са били тези със сериен номер 22105.

Видяна общо: 1260 рейтинг: 0.31

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.