Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Утре залесяват Витоша

Дата: 30.04.2010

Утре туристическо дружество Горичка и инициативна група Витоша организират залесяване на Витоша в района на хижа Офелиите. Съвместната акция се провежда в рамките на проекта "Опазване и възстановяване на приоритетни горски местообитания в Натура 2000 места". Организаторите очакват по време на инициативата да бъдат засадени стотици дръвчета на мястото на унищожените от смърчов корояд гори в парка.

Началото на акцията е в 9.30 ч., сборен пункт - паркингът в района на х. Офелии. До района може да се стигне с автомобил или маршрутка 10 от кв. Бояна до Златните мостове и после за около 40 мин. пеша до Офелиите.

Работата на желаещите да участват в залесяването ще се състои в оформяне на гнезда за фиданките, изкопаване на дупки и засаждане на самите дръвчета в определеното сечище. В началото на акцията ще бъде проведен инструктаж, след което ще се разпределят инструментите и дръвчетата, а доброволците ще бъдат разделени в екипи.

Организаторите напомнят, че е добре желаещите да участват в залесяването да носят подходящи за планина дрехи и обувки, работни ръкавици и шапка. Препоръчително е също така всеки да си носи вода и храна.

Видяна общо: 658 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.