Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Всеки кореняк софиянец плаща дан на пожарникаро

Дата: 30.04.2010

Подставената кметица пълни касите на бойконите фирми

Разпоредби в Закона за движение по пътищата спират връщането на абонамента за паркиране в "синя зона", ползван от живеещите в района й. Допреди няколко месеца регистрираните по постоянен адрес в зони с платено паркиране ползваха местата пред дома си, без да дават лев на час, ако са купили годишен стикер от 70 лв. Съдът отмени тази преференция и в момента живеещите в центъра паркират по общия ред. Досега в Центъра за градска мобилност са постъпили 1 200 жалби срещу отмяната.

"Подготвихме нов текст, който да върне отново преференциалното паркиране. Юристите казаха, че той противоречи на текст в Закона за движение по пътищата, според който временното паркиране, каквато е "синята зона", може да е от 30 минути до 3 часа", обясни съуправителят на Центъра за градска мобилност Марчело Доковски пред комисията по транспорт на общинския съвет. Абонаментът за "синя зона" за живеещите в центъра позволява тя да се ползва неограничено време.

"Подготвихме предложение до транспортната комисия в парламента този текст от закона да отпадне и да се запише, че управителят на пътя може да определя продължителността на временното паркиране", обясни Доковски.

Според юристите на общината, докато изменението не влезе в сила, не може да се върне и преференциалното паркиране пред дома. То беше въведено преди две години, когато този запис в закона вече е действал.

Видяна общо: 656 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.